Kanel i mängder

I de flesta andra länder verkar kanel vara något som man förknippar med julen, medan det här i Sverige är en året-runt-krydda. Tvärtom med saffran, som för oss här i Sverige är ganska juligt, medan på många andra ställen äts året runt. Lite roligt det där hur saker som är starkt förknippade med något inte alls är detsamma på andra ställen.
Hursomhelst så har det denna gångna helgen blivit väldigt mycket kanel, utan att det är jul. Det började med den svenska klassikern - kanelbullar. Eftersom det är kanelbullens dag i veckan som kommer, och då han vi brukar baka med aldrig hade gjort det innan var det nästan en självklarhet att vi skulle baka kanelbullar inför den. Sagt och gjort bakade vi tre normalstora plåtar kanelbullar i hans korridorskök. Vår ugn brukar ju inte vara att lita på... Men med deras ugn blev resultatet lyckat! Lite sneda och operfekta, men goda. Så som hemmagjort ska vara.
 

I morse tog vi sovmorgon, och sedan fick sambon för sig att vi till frukost skulle använda upp det torra brödet vi hade. För att piffa upp det ville han göra fattiga riddare av det, så det gjorde han. Vända i socker och i kryddan för dagen, kanel, blev det brunch med en känsla av efterrätt. Inte så dumt ändå.
 
#1 - - Perre:

Ja kanel kan man ha till mycket. Brukar ha det (och socker) på mannagrynsgröt. Men har inte ätit det på länge nu.

Svar: Socker och kanel är en klassiker ihop. Funkar bra på fil också.
Dess