Julfirandet sammanfattat

Det gångna årets julturné började för vår del redan den 22:a december, om man bortser från julfirandet i Stockholm helgen innan jul. Först ut var resandet upp till sambons mamma.  Hon har nyligen köpt ett hus i norra Skåne som hon ska renovera en del. Så det var roligt att få titta på det.
Sedan var det julfirande med sambons mamma, morbror med familj samt morfar lillejul, vilket blev en trevlig kväll med enorma mängder mat. Det blir det alltid när man är med den sidan av hans släkt, allt kretsar kring mat.
Själva julafton åkte vi söderut, till Österlen och min mamma. Där blev det firande med syskonen och mormor. Jag stannade sedan till juldagen, medan övriga närvarande försvann på kvällen. Juldagen blev sedan resande hem till Lund.
Annandagen hade vi faktiskt ledigt. Det är en ovanlighet i juletider. Vi brukar ju ha (och hade även i år) många att fira med och hinna träffa att det mellandagarna brukar vara packade och planerade minutiöst. Men i år hade vi faktiskt en ledig dag som vi, i vilandets anda, spenderade med nästan 10 timmars seriekollande. På ett sätt otroligt skönt, på ett annat väldigt osmart med tanke på hur man mår efter något liknande...
Den 27:e åkte jag igen söderut, denna gången till vår kusin. Där blev det lika julklappar för kusinbarnen, men inte för vuxna. Där blev också annan typ av mat, inte en hint av julskinka och köttbullar. Det blev lite spel och sedan åkte jag hem igen och fick en pratstund med lillebror min som skulle på samma håll en bit. Sambon som inte var med passade på att slänga ut granen.
Den 28:e hade vi roliga saker för oss, och på kvällen åkte jag upp till Småland för att träffa gamla tjejkompisar. Det blev inte så länge, men det blev lite julklappar och snack.
Dagen efter var det julfirande hos pappa, bara vi syskon med respektive, utom bror min vars flickvän var på annat håll. Blev lite julmat och de sista julklapparna. Det markerade också slutet för julfirandet för denna gången.
 
Årets näst sista dag åkte vi återigen söderut, hem till Lund igen. Det var tågstrul så vi kom hem betydligt senare än planerat. Men vi hade ingen tid att passa så det störde inte heller så mycket. Det blev lite handlande och föeberedande för nyår, och sedan kom årets sista dag med firandet. Det var den julen, och de sista dagarna på 2017.
(null)

#1 - - Perre:

Oj oj, det verkar som du skulle behöva lite semester nu då. Kanske tur att julen bara är en gång om året 😉. Men nu får vi väl sikta in oss på påsken.

Svar: Ja det är nog tur att det inte är så ofta. Påsken blir nog inte så hemsk, det är nog bara jul som är så hektisk😊
Dess