Lite lätta luncher

Nu när hösten verkligen har anlänt är det mest vardag som händer. Gå till kontoret, gå till träningen, äta, städa, sova. Sådant som hör vardagen till. Men för att liva upp lite så kan man ju alltid äta gott, så varför inte prata lite om några helg-luncher jag ätit senaste månaden eller så.
(null)
Först ut, och också längst sedan jag åt, en väldigt enkel, simpel fruktskål. Typiskt bra en sådan helg när man går upp sent och egentligen inte har något att göra. När man slappar framför tvn bara. Inte för mycket innan det är dags att äta på kvällen, men ändå något att knapra på.

(null)
Sedan har vi quesadillas på  ärtbolognese. Jag hittade receptet för ett tag sedan och modifierade lite då det skulle vara majspuré också i. Majs är inte någon storfavorit så vi uteslöt helt enkelt. Och det blev riktigt bra! Bolognesen tar lite tid, men sedan är det bara att steka den tillsammans med lite ost och lite rödlök mellan två tortillabröd.

(null)
Sisten ut är säsongsenligt. Och i övrigt ganska tidsenligt då den består av restslattar av lite diverse grönsaker. Potatis, morötter, kålrot, blomkål, rödlök och brysselkål. Lite olja och salt på och in i ugnen. Superenkelt att göra, inte tungt i magen när kvällsmaten inte är alltför många timmar bort, och dessutom trevligt för samvetet!

#1 - - Perre:

Grönsakerna i ugnen verkar nyttigt. Hur varmt ska dom ha och hur länge?

Svar: Vet inte helt säkert, det är sambon som fixar. Men skulle gissa 200-250 grader i 45-60min
Dess